A kispiaci Feszületnél

A kispiaci Feszületnél

2016. február 5., péntek

TÖRÖK GYEREK MEGVÁGTA...

...magyar gyerek gyógyítja 

 

 

Ezzel az elnevezéssel kezdeményez közös akciót a kispiaci és a magyarkanizsai Rákóczi Szövetség, bácskai épített örökségünk egyik legfigyelemreméltóbb épülete, a horgosi Szelevényi-erdőben található tanyacsárda és annak környezete kapcsán.

Az elmúlt időszak migránsválsága következtében, a vidékünkön áthaladó tömegek különösen nagy károkat okoztak a az európai értékrendet alulmúló szemetelési szokásaikkal. A mindenfelé maguk után hagyott, szétszórt hulladék jó részét az illetékesek igyekeztek ugyan összegyűjteni, de akadnak még szívet sajdító látványú helyek, ahol a népvándorlás nyomai jelzik az itt élőknek, mennyire nem becsülik meg mások azt, ami nekünk örök érték.
Éppen ezért a horgosi Csárda környékének méltatlan állapotát a Rákóczi Szövetség helyi szervezeteinek önkéntesei fogják megtisztítani.
Az akció 2016. február 7-én, vasárnap délelőtt 9.00 órakor kezdődik.

A szervezők a tagok, szimpatizánsok mellett várják a természetet szerető, a környezetünk tisztaságáért tenni akaró önkéntesek csatlakozását is!
Gumikesztyű, vagy munkáskesztyű használata kötelező!
(Kisebb gereblye, villa - ajánlott.)
A kanizsai kommunális közvállalat teherjárműve el fogja szállítani a zsákokba összegyűjtött szemetet. (Zsákok is biztosítva lesznek!)

A szülőföldünk szent. A megtartó akaratunk erős. Tiszta, élhető világban szeretnénk élni.
Tegyünk érte!

GYÜLEKEZŐ 8.30-kor, vasárnap reggel, a Túrú-tanya melletti benzinkút parkolójában!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése