A kispiaci Feszületnél

A kispiaci Feszületnél

2013. november 6., szerda

MEGALAKULT a Rákóczi Szövetség - Kispiac!

Jóllehet a kispiaci Rákóczi Szövetség hivatalos formában csak 2013. november 4-én alakult meg, előtte már egy évtizedre visszamenően félhivatalosan a magyarkanizsai alapszervezethez tartoztunk, ahol aktív szerepet vállalva küzdöttünk közös céljain érdekében.

A kispiaci tájházunk udvara

Az 1989-ben Budapesten megalapított, idén 20 éves Rákóczi Szövetség kiemelkedően közhasznú szervezetként két cél megvalósításán munkálkodik.
Egyfelől névadójának, II. Rákóczi Ferenc fejedelemnek szellemi örökségét kívánja ápolni és népszerűsíteni, másrészt sokoldalú tevékenységével a magyarországi és a határon túli magyar közösségek kapcsolatépítésén munkálkodik, segíti a szomszédos országokban élő magyar közösségek identitásának megőrzését.

A Szövetségnek jelenleg több mint 10 ezer tagja van, helyi szervezeteinek száma 233.
A szervezetek túlnyomó többsége Magyarországon működik, de a Szövetségnek szervezetei vannak a szomszédos országokban is. Szervezeti életének fontos tényezője a Rákóczi Klub, amely havonkénti programjaival kívánja szolgálni a Szövetség céljainak megvalósítását. A Szövetség még 1989-ben létrehozta Alapítványát, amelynek jelenlegi fő feladata a felvidéki, délvidéki, erélyi-partiumi és kárpátaljai magyarság kultúrájának és oktatásügyének sokoldalú támogatása.

A minap tehát úgy határoztunk, hogy hivatalosan is megalakítjuk a Szövetség kispiaci (Bácskörös) helyi szervezetét, ami ugyan idáig is létezett, a kanizsai alapszervezet berkein belül, de most, látva a megnövekedett teendőket és az igényeket: a helyzet megérett egy külön kezdeményezés életre hívására.

Az új alapszervezet felvételei kérelmét elküldtük Budapestre a Rákóczi Szövetség központjába, ahol regisztrálni fogják a Rákóczi Szövetség Kispiaci Helyi Szervezetének megalakulását.

November 4-én
megalakult helyi szervezetünk alapító tagjai:

Tagságunk

Névsora:

1.
Vörös László - elnök
2. Arnold - Szindis- László - alelnök
3. Calbert Anita - jegyző
4. Nagy Gusztáv
5. Pósa Károly
6. Domonkos Attila
7. Domonkos Márta
8. Domonkos Alex
9. Ürmös Róbert
10. Benedek Éva
11. Benedek Gábor
12. Kávai Ákos
13. Calbert Róbert
14. Calbert Kornélia
15. Calbert Csongor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése