A kispiaci Feszületnél

A kispiaci Feszületnél

2014. október 17., péntek

A HUNOK ÉS MI - dr. Obrusánszky Borbála vetítéssel egybekötött előadása

H A M A R O S A N!

2014. november 14. (péntek)
17,00 óra
Cnesa OMI - Kisszínpad
a kispiaci Rákóczi Szövetség szervezésében

Nagy örömünkre szolgál, hogy a neves kutató, történész, a hun kérdés legavatottabb szakértője elfogadta a kispiaci Szövetség fölkérését!

Dr. Obrusánszky Borbála történész-orientalista, azaz keletkutató az ELTE BTK-n, mongol-történelem szakon szerzett diplomát.
Ezt követően a Mongol Állami Egyetem tanult. Később a pécsi egyetem külső munkatársa volt, majd a Magyar Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézetének Sámán Archívumában dolgozott. Innen került a Kőrösi Csoma Sándor Egyetemre, ahol jelenleg is előadóként dolgozik.
Több tucatszor járt Mongóliában és Kína északi részein, folyamatosan vezet expedíciókat Belső-Ázsia történelmileg még föl nem kutatott területeire. Számos monográfiája és fordítása, publikációja jelent meg itthon, ezen kívül mongol és angol nyelvű tanulmányokat is írt.
A magyar mellett angol, kínai és mongol nyelven beszél.
Szakterülete a hun műveltség kutatása. Kutatásai révén tabudöntögető elmélete mára átírta a finnugor elméletet, és a magyar őstörténetet a hun kontinuitáson keresztül bizonyítja.

A professzor asszony távol-keleti útjairól, az ásatásokról és a kutatott területekről hozott képeit első ízben mutatja be a vajdasági-magyarkanizsai érdeklődőknek!




A belépés ingyenes!
Szeretettel várunk minden, a múltunk iránt érdeklődő, jó szándékú embert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése